Hoe u Lento Melo bakt voor het mooiste resultaat
- Ten eerste: laat eerst het vlees rustig op kamertemperatuur komen voordat u het bakt. Hoe kleiner de temperatuurverschillen hoe beter.
- Dep het vlees droog en zout het licht.
- Gebruik olie (van bijvoorbeeld arachide, zonnebloem of maïskiem) met een klontje echte roomboter.
- Laat de olie met boter op middelhoog vuur uitbruisen (in roomboter zit een klein beetje water). Niet laten verbranden; zorg dat het niet walmt noch verkleurt.
- Bak één kant 60 tot 90 seconden, draai het vlees om en bak het dan nog eens zo lang. Dus niet tussentijds omdraaien. Wel kunt u regelmatig de hete olie met een lepel over het vlees scheppen.
- Haal het vlees uit de pan en pak het in in aluminiumfolie. Leg het gedurende 3 à 4 minuten op een warme plaats; bv een oven op 60 graden.
- Dit heet ‘rusten’. Dit is heel belangrijk voor de malsheid en sappigheid van het prachtige vlees. Dat is ‘de kracht van langzaam…’
- Pak het vlees uit en peper en zout het na. Eet smakelijk!