<< Terug naar alle verhalen
 

Gras

Omdat het goed voelt
Oeps, opeens zag ik de glazige ogen. Waarschijnlijk hadden die al 10 minuten mijn aangestaard, maar in al mijn enthousiasme was het me niet opgevallen dat mijn gesprekspartner al lang was afgehaakt. Onze veehouders zijn niet zo van de academisch, om het maar zacht te zeggen. Die vinden wetenschappelijk onderzoek naar alle voordelen van 100% grasgebondenĀ® veeteelt 'heel fijn voor mij'. Zij houden het liever bij de wijsheid die ze hebben geleerd van hun vaders en die weer van hun vaders, enzovoort. En de wereld begint nu te ontdekken hoe waardevol die 'oude' kennis eigenlijk is.
 
Want welke landbouwwetenschapper had het nou voor mogelijk gehouden dat je runderen kunt houden op een wijze die juist bijdraagt aan een beter milieu!? Dat wisten die Uruguayaanse boeren ook niet, maar het is nu dus wel aangetoond.
 
In Amerika zijn er al duurzaamheidsactivisten die 100% grasgebonden rundvee houden met als doel het milieu te verbeteren. Link naar Time Magazine Grassfed artikel
 
*toegevoegd*
Sinds 4 maart 2013 gaat deze virale TED-talk waarin uitgelegd wordt hoe grasgebonden veehouderij de wered kan redden van verwoestijning en klimaatverandering rond over social media:

door Jack van Messel op 11-11-2015

<< Terug naar alle verhalen
 
Lento Melo
Escudostraat 2
2991XV Barendrecht
Nederland
 
info@lentomelo.nl
+31653280080